پیش بینی روند بورس در خرداد ماه ۱۴۰۲
پیش بینی روند بورس در خرداد ماه ۱۴۰۲
پایگاه خبری ارتباطات و تجارت:// پیش بینی روند بورس در خرداد ماه 1402

پایگاه خبری ارتباطات و تجارت://

پیش بینی روند بورس در خرداد ماه ۱۴۰۲

پیش بینی روند بورس در خرداد ماه 1402

می‌توان با اغماض گفت که در جریان معاملات روز گذشته در بازار بورس تهران ورود و خروج پول‌های حقیقی به بازار صفر بوده است. تعداد نمادهای مثبت و منفی در بازار بورس و بازار فرابورس نیز با هم برابری می‌کرد.

تیتربرتر: بورس تهران در جریان معاملات یکشنبه، رفت و برگشتی به سوی مثبت را تجربه کرد. ارزش معاملات پایین اما، همچنان پاشنه آشیل بازار سهام در راستای آغاز گام بعدی روند صعودی است.

 شرایط فعلی بورس یک بار در جریان رشد بازار طی سال های ۹۷ الی ۹۹ تجربه شده بود. در آن دوره هم طی چند ماه نمادهای بزرگ و شاخص ساز اغلب نوسانات کمی داشتند و در مقابل، نمادهای کوچک بازار رشدهای خوبی را تجربه کردند.

البته همین نمادهای کوچکی که رشدهای عجیبی داشتند، طی ریزش سال ۹۹ هم سقوط های وحشتناکی را ثبت کردند که نمادهای بزرگ بازار اکثرا چنین شرایطی نداشتند. با این حال باید گفت که فعلا سرمایه گذاران از ورود به نمادهای بزرگ و شاخص ساز امتناع می کنند و در مقابل، سهم های کوچک بازار برای آن ها جذاب شده است.

بورس تهران چند روزی است که چنین وضعیتی را پشت سر می گذارد. طی این مدت بسیاری از نمادها صف خرید داشته اند که اکثر آن ها، ارزش بازار کمتر از ۱۰ هزار میلیارد تومان دارند. به عبارتی پول وارد نمادهای کوچک بازار شده و به دلیل کوچک بودن این نمادها، تعداد قابل توجهی از آن ها به صف خرید رسیده اند.

در انتظار ورود مجدد پول

دیروز ارزش معاملات خرد بورس ۹۷۰۰ میلیارد تومان بود که نسبت به روز شنبه حدودا ۲۰ درصد کاهش داشت. معامله گران این اتفاقات را رصد می کنند و طبیعی است که در چنین شرایطی، با احتیاط بیشتری خرید انجام دهند.

تغییر مالکیت سهامداران حقیقی و حقوقی نیز دیروز وضعیت متعادلی داشت و تقریبا پول خاصی از بازار خارج نشد. این البته نسبت به روز شنبه که ۷۳۰ میلیارد تومان پول از بازار خارج شده بود، بهتر است. اما در کل تا زمانی که ورود پول حقیقی ها به بازار به طور متوالی اتفاق نیفتد، نمی توان خیلی به رشد بورس در کوتاه مدت امیدوار بود.

احتمال پرتقاضا شدن نمادهای ریالی بورس / تک سهم ها را رصد کنید

با توجه به شرایط معاملات روز گذشته و حرکت پایین به بالای شاخص ها، برای امروز می توان انتظار بازار مثبتی داشت که البته در نیمه دوم زمان معاملات احتمالا عرضه ها افزایش خواهد داشت.

کف‌سازی معتبر بازار سرمایه

نیما میرزایی، کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه در شرایط نوسانی قرار دارد، اما این نوسان رو به بالا است. این کارشناس بازار سرمایه بیان داشت: یکی از عوامل تاثیر گذار در بازار سرمایه تغییرات نرخ ارز است و در حال حاضر شاهد کاهش قیمت دلار در بازار غیررسمی هستیم.

این تحلیل گر بازار‌های مالی ابراز داشت: شاخص کل بازار سرمایه در هفته گذشته کف‌سازی کرده و این کف‌سازی معتبر است و احتمالا شاهد افت‌های تند در بازار سرمایه نخواهیم بود.

این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: شاخص کل بازار سرمایه در آبان ماه سال گذشته رشد خود را شروع کرد، به طوری که شاخص کل بازار سرمایه رشد صد درصدی را تجربه کرد.

بورس

میرزایی عنوان کرد: رشد صد درصدی شاخص کل در یک زمان حدودا شش ماهه به طوری طبیعی نیازمند اصلاح قیمتی است، به همین دلیل در اردیبهشت ماه اصلاح قیمتی در سهام روی داد.

وی افزود: با تکمیل اصلاح قیمتی بازار سهام، به زودی روند صعودی جدید شاخص کل بازار سهام ایجاد خواهد شد.

میرزایی در پایان تاکید کرد: یکی از محرک‌های بازار سرمایه در کوتاه مدت رسیدن فصل مجامع شرکت‌های بورسی است و با توجه به این که این شرکت‌ها با رشد سود آوری مواجه شده‌اند، این موضوع یک محرکی قیمتی را ایجاد خواهد تا شاخص کل بورس روند صعودی جدید را شروع کند.

دو سناریو روند بورس

با وجود اینکه بازار سرمایه در طول دو سال و نیم گذشته، عقب‌ماندگی محسوسی نسبت به بازار های موازی دارد، به علت عدم وجود اعتماد به بازار سرمایه در نتیجه سومدیریت‌ها، نگاه‌ به بازار کوتاه مدتی‌ست. کمتر سرمایه‌گذاری پیدا می‌شود که حتی در شرایط فعلی که ارزندگی بازار سهام بر همگان آشکار است اقدام به سرمایه‌گذاری چند ساله در بورس کند. البته که در بلندمدت بازدهی بازار سرمایه همواره بالاتر از بازارهایی نظیر ارز، ملک و خودرو قرار گرفته است.

در چنین شرایطی ناپایداری کوچکی در بازار، طوفان عرضه به‌ پا می‌کند و باعث می‌شود در شرایطی که هیچ‌کدام از فاکتورهای اقتصادی تغییری نداشته‌اند، بازار در بازگشت به روند اصلاحی خود ضعف نشان دهد.

البته باید در نظر داشت، به عقیده کارشناسان تکنیکال بازار سرمایه، وجود موج میانی در روندهای صعودی، برای سلامت روند بلندمدت بازار مفید است و با دست به دست شدن سهام و ورود سهامداران تازه نفس، موج بعدی صعود از پایداری بیشتری برخوردار خواهد بود.

در نهایت با چرخش شاخص کل از سوی منفی به مثبت به نظر می‌رسد از این پس اصلاح قیمتی شدیدی در پیش نباشد و سهام به قیمت‌های تعادلی خود رسیده باشند. در این شرایط دو سناریو پیش روی بازار خواهد بود. حالت اول، شارژ سمت تقاضا با ورود پول‌های کلان به بازار است که در این حالت خیلی زود به روند صعودی قبلی باز خواهیم گشت.

در سناریوی دوم که محتمل‌تر نیز است، اصلاح زمانی در همین محدوده‌ها و خروج سهامدارانی که گین خود را از موج صعودی قبلی گرفته‌اند و همزمان ورود آن دسته از بازار که از موج قبلی صعودی جامانده‌اند. در این حالت باید منتظر افزایش ارزش معاملات به عنوان اندیکاتور تشخیص پایان روند اصلاحی بود.